Adrian Năstase SE TEME că Dragnea va face GREȘEALA lui Ponta: Ce RECOMANDĂRI face

, Articolul saptamanii

Alegătorii au votat duminică împotriva propriului vot din 2014, însă votul exprimă şi nemulţumirea acumulată în relaţia cu procesul globalizării sau cu cel al integrării europene, consideră fostul premier Adrian Năstase.

“Interesant. Alegătorii au votat împotriva propriului vot din 2014. Şi-au dat seama că au greşit votându-l pe Iohannis şi acceptând, ulterior, ‘guvernul său’. Au decis acum o schimbare spectaculoasă. PSD va trebui să fie însă la înălţimea acestei opţiuni. Votul exprimă însă şi nemulţumirile acumulate în relaţia cu procesul globalizării sau cu cel al integrării europene. Nu neapărat ‘euroscepticism’, ci un scepticism legat de raportarea servilă a autorităţilor române faţă de Bruxelles. O nemulţumire faţă de lecţiile lui Barroso – cel care a plecat de la Comisia Europeană, în numele ‘valorilor şi principiilor’, pentru a lucra la Goldman Sachs. Împotriva atitudinii arogante a Victoriei Nuland. Împotriva ieşirilor publice de guvernator neoficial ale ambasadorului Klemm. La fel ca şi în Italia sau în Marea Britanie, românii au votat pentru o abordare ‘suveranistă’, nu ‘naţionalistă’. Nu o abordare etnică, ci una a ‘cetăţenilor’ români care doresc o întărire a suveranităţii statului lor, neacceptând statutul de colonie”, a scris Năstase, pe blogul personal.

Potrivit acestuia, va exista din nou un regim de coabitare.

“Vom avea, din nou, un regim de coabitare. După perioada Băsescu/Ponta. Preşedintele, de o culoare şi guvernul, de o altă culoare. Va trebui să vedem experienţa Franţei în această chestiune. Voi da, zilele următoare, unele detalii. Sper însă că nu va mai fi semnat un pact de coabitare! Structura guvernului va fi importantă. Există multă speranţă pusă în acest vot. Ideile bune din programul de guvernare vor trebui aplicate de oameni competenţi. Acţiunea externă va fi vitală în contextul schimbărilor geostrategice din ultimele luni. La fel, ieşirea de pe pilotul automat al Bruxelles-ului şi urmărirea intereselor naţionale, inclusiv în perspectiva anului 2018”, a detaliat Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, numărul mandatelor câştigate va fi important, dar şi mai importantă va fi calitatea membrilor parlamentului în perspectiva bătăliilor ce vor urma.

“Nu ştiu dacă programul de guvernare al PSD a avut şi o anexă cu legile ce vor fi propuse. Dacă nu, acest lucru ar trebui realizat rapid. Pentru rezultatul de astăzi, felicitări PSD! Felicitări Liviu Dragnea!”, a adăugat el.

Nu în ultimul rând, fostul preşedinte al PSD şi-a exprimat satisfacţia faţă de faptul că sediul formaţiunii, din Băneasa, este “revalorizat”.

“Mă bucur că a fost revalorizat, pentru campanie, vechiul sediu al partidului, din Băneasa, unde aveau loc şedinţele departamentelor”, a scris Năstase, referindu-se la faptul că este pentru prima oară când rezultatele exit-poll-urilor au fost aşteptate şi comentate de liderii PSD la sediul din str. Ion Ionescu de la Brad, achiziţionat de el în perioada în care era premier.

sursa: stiripesurse

Comentarii

comments

Leave a Reply