Ziua României – inca…..

“Daca stai sa analizezi psihologia poporului roman, da, suntem niste mioritici – nu degeaba Miorita este balada fundamentala romaneasca: suntem fatalisti, superstitiosi, lenesi, usor de manipulat, usor de prostit, condusi mereu precum oile de catre ciobanii din afara tarii, cu sprijinul dulailor din interiorul stanii care se bat pe ciolan… Ne-am tradat mereu aliatii, am intors spatele prietenilor, ne-am inchinat dusmanilor, ba am mai si asteptat salvarea de la ei – toate aceste trasaturi au fost extrem de bine zugravite de autorii populari ai celebrei balade care, in loc sa fie interzisa in scoli sau macar predata la capitolul „asa nu!” sau „nu faceti ca el!”, este inclusa chiar si in subiectele de la BAC!”
„Aliatii” de azi, inamicii de maine
Romanii au stiut mereu sa se dea cu cei mai puternici – chiar si in viata de zi cu zi –  asa cum ne invata istoria. Uneori cei mai puternici s-au numit rusi, alteori nemti, alteori americani sau englezi, dar mereu romanii s-au condus dupa trei proverbe care ne-au modelat oribil spiritul national – „Capul plecat, sabia nu-l taie!”, „Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa!” si „Fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea.” Asadar, cam cum trebuie sa se fi simtit Hitler si ai lui cand au aflat, intr-o frumoasa zi de 23 August ’44, cam pe cand balanta razboiului inclina deja in favoarea Aliatilor (!!!), ca romanii au decis sa „intoarca armele”?
Tradarea infaptuita la acel moment unor „aliati” a constituit, la cel mai josnic mod posibil, prilej de sarbatoare nationala pana in anii ’90 cand Ziua Romaniei s-a mutat in anotimpul rece, la 1 Decembrie. Credeti ca vreodata Germania, federala sau democrata, a uitat cat de curve sunt romanii? La ce prietenie sa ne asteptam acum din partea lui Merkel? Sau la ce prietenie sa ne asteptam din partea rusilor, mai mult decat dimensiunea „prieteniei” care s-ar putea lega intre o curva si clientul ei?
Rusii s-au convins si in ’68 ca romanii sunt curve atunci cand Ceausescu a decis sa le intoarca si lor spatele si sa ii acuze in momentul in care acestia au invadat Cehoslovacia, ba mai mult, sa primeasca vizita presedintelui american si sa faca vizite reginei Angliei.
Dupa ’90 romanii (vorbim de liderii politici, bineinteles) s-au dovedit din nou curve atunci cand, cu ocazia vreunei suspendari sau a unui referendum, au stiut sa bata pe la Inalta Poarta, acolo unde bateau odata domnitorii pentru a fi impusi pe tronurile tarilor romanesti, si sa isi ofere serviciile sau supusenia puterilor straine doar pentru a ramane pe scaunul lor, de la Cotroceni, de la sefia Camerei Deputatilor sau din vreo vremelnica functie publica.
Exemplele pot continua, insa ne oprim aici – ati inteles ideea. Preacurvia continua iar liderii politici, alaturi de ocupantii unor functii de putere in statul roman, nu mai prididesc sa bata drumurile spre Inalta Poarta, acolo de unde se ia atat lumina cat si ordinele de executat. Iar, acolo unde este ordin, cu placere, nu-i asa?
Singura problema pentru actualii „aliati” ai Romaniei este ca si ei si noi stim ca la un moment dat Romania isi va urma vechile naravuri si isi va abandona „aliatii”, culcandu-se in pat cu dusmanii. Iar atunci „aliatii” de azi vor deveni inamicii de maine…
Acum cativa ani ni se spunea ca 1 Decembrie 2018 va fi cu adevarat momentul UNIRII Romaniei cu Republica Moldova. Poporul incepea sa viseze frumos, sa aiba incredere in liderii sai si sa accepte orice, de la taieri de salarii pana la bataia de joc a unor curve care veneau in pantofi cu tocul cui la inundatii si imparteau ciocolata copiilor flamanzi si speriati.
Ulterior, treptat, visul frumos s-a terminat, vorba cantecului. Si nu oricum…
Cotropirea militara a Romaniei – un proces care a inceput inca din 2004
Era anul in care Romania era acceptata sa adere la NATO, dupa ce solicitase formal aderarea in 1993. Dupa 11 ani de asteptare, romanii au crezut ca in sfarsit suntem si noi acceptati la masa bogatilor lumii, intr-o alianta cu traditie in istoria militara occidentala.
Nu era asa – organizatia a cerut Romaniei sa isi auto-distruga armata, sa reduca drastic numarul de militari activi (pentru ca, nu-i asa, acum ne „apara” o forta internationala) iar pe cei care mai ramasesera sa apere tara i-a trimis prin fel de fel de razboaie care nu implicau in niciun fel interesele nationale.
Ulterior, romanii au inteles ca de fapt NATO nu insemna nicidecum „toti pentru unul si unul pentru toti” ci insemna mai mult „toti pentru America si atat”. In razboaiele purtate de americani pe tot globul au murit multi romani, departe de casa, alaturi de alti „aliati” – noi, cei de acasa, vedeam totul la cate un jurnal de stiri – „inca un roman mort in Afganistan” sau „Inca un roman mort in Irak”. Pentru ministrii nostri era inca un prilej de a se arata foarte indurerati pentru a castiga niscaiva puncte de simpatie la electorat; pentru familiile celor decedati…doar ei stiau ce e in sufletul lor atunci cand isi pierdeau tatal, sotul, fratele pentru o cauza care nu era romanesca.
Incet-incet americanii au pus bocancul militar si in tara noastra, iar liderii nostri nu au facut altceva decat sa incerce sa ne convinga de faptul ca aceasta este calea, adevarul si viata, asa cum spune in Biblie… Americanii devenisera dintr-odata, in acceptiunea unor curve de lideri vanduti Occidentului, niste eroi care ne salvau de la…nimic. Bine, ei spuneau ca ne va ataca Rusia (ca altceva Rusia nu avea de facut) sau ca ne vor ataca nu stiu ce iranieni (alta gogorita care le-a permis sa instaleze scutul anti-racheta la noi in tara si sa isi aduca trupele si tehnica militara). Cotropirea militara a Romaniei s-a facut cu vanzatorii de tara aplaudand intrarea americanilor pe teritoriul romanesc, vanzatori de tara instaurati in functii de votul unor romani inconstienti.
Cotropirea economica a Romaniei – un proces inceput chiar inainte de 2007
Pana in 2007, anul in care Basescu sarbatorea aderarea la UE, dand pe gat ca pe apa o sticla de sampanie la Universitate, Romaniei i-au fost cerute o serie de compromisuri pe care le-au pus in practica guvernele care au condus pana la acel moment. Am fost cu totii martorii furtului de miliarde din banii publici atunci cand occidentalii ne-au „construit autostrazi” sau cand ne-au cumparat si distrus industrii intregi in numele „privatizarii”. Dintr-odata, statul roman era incompetent si liderii Romaniei, vanduti intereselor strainilor, ne-au spus sa asteptam investitorii straini cu chilotii in vine pentru ca, na, asa se asteapta investitorul strain.
„Investitorii” au acaparat industria romaneasca si nu numai. Si-au instalat cofortabil oamenii loiali in functii de decizie iar, din acest punct de vedere, ultimul an „tehnocrat” a vorbit de la sine. Nu ar fi reusit insa distrugerea economiei si subjugarea ei intereselor straine daca nu ar fi fost sprijiniti din interior de lideri politici fara scrupule, mai preocupati sa se mentina intr-o anumita functie decat de interesele poporului roman sau de o sleahta de „oameni din sistem”, SRI si DNA, care au prigonit capitalul romanesc, au bagat in puscarii antreprenorii romani si au fost si medaliati si premiati pentru aceste „realizari” de catre ambasadorii straini.
LA MULTI ANI, ROMANIA!
Suna aiurea aceasta urare in contextul celor de mai sus, nu?
La multi ani…ce fel de ani? Ani de prigoana? Ani de vasalitate? Ani de ocupatie militara? Ani de subjugare economica?
NU! Urarea completa ar fi…
LA MULTI ANI ROMANIA SI MOARTE COTROPITORILOR TAI!
La multi ani, romani!
  • Realizat prin citarea mai multor articole din media alternativa –

Comentarii

comments

Leave a Reply