Jocul lui Sebastian Ghiță

Plecat sau nu din țară, Sebastian Ghiță a reușit să ofere subiecte de știri într-o perioadă în care doar ping-pongul dintre Iohannis și Dragnea a mai reușit să capteze din atenția publică.

Umflată de unii până la comparația cu Pacepa, fuga lui Sebastian Ghiță avea toate ingredientele necesare pentru a deveni totuși „o poveste de succes”. Nume de politicieni, la un loc cu spioni, afaceriști, membri ai guvernului tehnocrat și procurori, toate acestea învăluite în  aerul rarefiat de care opinia publică ar fi trebuit să se simtă recunoscătoare că îl poate respira și doar pentru câteva secunde, prin intermediul dezvăluirilor lui Sebi Ghiță.

Mișcările celui care odată era prezentat drept „omul sistemului” trădează un sentiment de revoltă și neputință. Odată parte integrată a nucleului informațional, Ghiță pare să fi fost tras pe linie moartă de sistemul despre care credea că îl stăpânește. Motivele sunt greu de anticipat. Poate că sistemul și-a terminat treaba cu el, sau poate că începuse să emită pretenții prea mari. Sau poate e vorba pur și simplu despre o răfuială între mai multe grupări ale Serviciilor. Oricare ar fi adevărul, cert e că nu poate fi confortabil să te trezești în pielea lui Lucifer, fiul mult iubit și totuși alungat la un moment dat de la dreapta Tatălui.

Și pentru că Sebastian Ghiță a învățat că o acțiune trebuie să fie urmată de o reacțiune, fostul preferat al Sistemului încearcă să se poziționeze ca luptător… anti-sistem. O înregistrare despre procurori, niște emailuri printate, vreo două cărți de vizită, toate acestea între-o înregistrare făcută înainte de presupusa sa fugă din țară.

Realitatea este că toate „probele” prezentate de Sebastian Ghiță până în acest moment sunt beningne. Sigur, o înregistrare cu cântecul „La Chilia-n port”, varianta „pentru stat de drept,” face vizualizări pentru site-urile de știri. La fel s-a întâmplat și cu înregistrarea discuției dintre cei doi procurori DNA. Dar cam atât.

Ultimele acțiuni ale lui Sebi Ghiță reprezentă cele din urmă zvâcniri ale unui personaj aflat pe marginea prăpastiei. Ultimele gloanțe ale celui care până de curând avea cheia de la camera cu armament. Plecat sau nu din țară, Sebi Ghiță își trăiește ultimele momente de glorie. Invincibilitatea celor din Servicii, sau din anturajul acestora, stă tocmai în vălul de fum care îi încojoară. Scoate-i în afara acestui fum, și vor rămâne niște personaje simple, obișnuite să se descurce doar prin intermediul relațiilor.

Sebi Ghiță a fost tras în afara acestui fum. A rămas o persoană nesigură, care speră ca prin prezentarea unor probe indirecte să mute munți. Un personaj născut și crescut prin relații, la fel ca afacerile pe care le-a derulat de-a lungul timpului. Taie-i accesul la relații unui astfel de om și nu mai poate face nimic. Sau poate doar un singur lucru. Să fugă.

sursa: stiripesurse.ro

Comentarii

comments

Leave a Reply