Alina Mungiu-Pippidi, atac la adresa lui Dacian Cioloș: A fost extraordinar de slab. Serviciile conduceau Guvernul

Alina Mungiu-Pippidi lansează acuzații grave la adresa fostului guvern tehnocrat. Politologul susține că Executivul lui Dacian Cioloș a fost unul foarte slab și a fost condus de serviciile secrete, informează Adevărul.

“Cioloş a fost extraordinar de slab. Sub orice critică. Practic, nu a avut nici un fel de bază de putere. Erau actori altcineva. Altcineva conducea Guvernul lui, nu el. În Guvernul lui s-au schimbat miniştri pentru că a zis altcineva. Ministrul Fondurilor Europene a fost schimbat pentru că a vrut altcineva. Cineva din afară: în primul rând preşedinţia şi cine are influenţă asupra preşedinţiei. Adică serviciile secrete, ce să ne mai ascundem după degete. Iar serviciile secrete dacă ar fi aşa de bune în politici publice, eu aş spune să le dăm ţara lor. Însă, nu sunt aşa bune. Nici la alegeri nu sunt aşa de bune, dovadă că nu a ieşit opţiunea pe care au vrut-o ei în alegeri. Ele se ocupă de insurecţii. Dacă au o anumită competenţă, foarte bine. Să le dăm banii pentru acea competenţă. SRI îşi imaginează că poate să facă totul. SRI atrage nişte fonduri absolut enorme, adună baze de date cu care apoi nu ştie ce să facă, încalcă legi şi reguli ca să ajungă în posesia acestor baze de date. Însă, când e vorba de competenţa pe siguranţă naţională, arestează pe martie doi-trei unguri. Aliniaţi-vă, pregătiţi-vă!”, a spus Pippidi.

Aceasta a subliniat și că în ultimii ani s-a produs o slăbire a partidelor din cauza arestărilor făcute de DNA.

“Vine SRI şi ne arată că există o mare ameninţare la adresa siguranţei naţionale, trei unguri din Covasna, Harghita. Aici e problema. Cine vrea să facă de toate şi prea multe sfârşeşte prin a nu mai fi specializat în nimic. Ei au zis: Domnule, civilii sunt incompetenţi în România. Umplem noi această zonă. În ultimii doi ani s-a produs această extraordinară slăbire a partidelor, pe de o parte, dată de arestările DNA, pe de alta de adevărul obiectiv că partidele au ajuns nişte resturi. Acesta e adevărul. Sunt resturi umane”, a mai spus Pippidi.

sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply