“DRAGNEA, FORTĂREAŢA DIN BRAZILIA” – Cine e șoferul șefului PSD și cum arată vila în care petrecea alături de colegul de trupă rock și afaceristul ce s-a sinucis în toaleta unui avion (FOTO)

Despre vacanțele lui Liviu Dragnea în Brazilia s-au scris zeci sau chiar sute de pagini. S-a zvonit că are acolo case și afaceri, dar șeful PSD a negat tot timpul, spunând că merge doar în vacantă.

Rise Project scoate, însă, la iveală detalii incendiare. Mergând pe firul afacerilor din Brazilia ale milionarului român Cornel Comana, cel care s-a sinucis în urmă cu doi ani în toaleta unui avion care zbura spre Costa Rica, jurnaliștii sursei citate au descoperit legăturile și oamenii lui Liviu Dragnea de peste Ocean.

A fost identificat șoferul șeful PSD, un localnic de 38 de ani, dar și casa în care politicieni și afaceriști români, printre care Mazăre, Comana și Gheorghiaș, petreceau vacanțe luxoase.

“Localnici care ne-au cerut să le protejăm identitatea ne-au povestit cum Campos Junior era practic șoferul lui Dragnea când politicianul venea să se distreze în Fortaleza. Campos Junior l-a preluat pe Dragnea și de la peste 500 de kilometri distanță de Fortaleza de la aeroportul din Natal unde ateriza uneori demnitarul român”, scrie Rise Project.

Campos avea drept de semnătură în locul lui Comana, patronul Regiotrans și a altor două firme deschise peste Ocean, în toate documentele.Totodată, sursa citată prezintă și vila unde Dragnea, Comana și alți milionari români se întâlneau atunci când ajungeau în Brazilia.

“Într-o vilă pe malul mării, mai precis pe rua Coqueiros, strada cocotierilor. Construcția de lux, dotată cu teren de tenis și piscină este locul unde s-au întâlnit periodic Dragnea și prietenii lui. Potrivit localnicilor, Dragnea și grupuri de câte 15-20 de români au petrecut multe vacanțe jucând tenis și chefuind în vila de reședință a lui ComanaȚ, scrie susra citată.“Localnicii îi cunosc pe Liviu (nr-Liviu Dragnea), pe Costel (nr-Costel Comana) și pe ceilalți români care, an de an, și-au făcut vacanțele și au investit în Cumbuco. “Ești român? Avem aici un grup de politicieni români care vin la distracție, la casa grande. Primul ministru, Liviu, și Costel, dar el a murit. Petrec în casa mare și joacă mult tenis. Le place tenisul”, ne-a spus un combucan care rupe și câteva cuvinte în română și ne-a demonstrat asta cu un “bună dimineața”, bine pronunțat pe la orele prânzului. Localnicul ne-a cerut să-i păstrăm anonimatul după ce i-am explicat ce facem acolo”, scrie în articol.

Cumbuco a ajuns astfel fieful lui Campos Junior, “șoferul lui Dragnea”, ajutat fiind de politicieni români.

Totul a început în 2010 când Mugurel Gheorghiaș, zis “Melcul”, fost coleg de facultate și de trupă rock cu Liviu Dragnea, a înființat în orașul brazilian firma M&J Investimentos Turísticos LTDA. L-a luat drept tovarăș în companie pe Campos Junior, viitorul partener al lui Comana, care a primit un singur procent din afacere. Brazilianul era util pentru contactele sale extinse și pentru că legile locale le impun străinilor să coopteze cel puțin un localnic în firmele lor.

De asemenea, și documentele firmei lui Gheorghiaș sunt semnate doar de Campos Junior, din 2010 până în prezent. sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply