Tensiuni fără precedent: Rusia și Iranul avertizează SUA că a depășit o “linie roșie” când au atacat Siria

, Articolul saptamanii

Președintele Rusiei și liderul iranian au emis o declarație comună în care amenință SUA că au “depășit o linie roșie” atunci când au lansat 59 de rachete de croazieră asupra bazei forțelor siriene de la Shayrat și că vor răspunde în forță oricărei noi agresiuni asupra Siriei, potrivit ABC News.

Avertismentul vine după ce armata americană a lansat 59 de rachete ca răspuns la un atac chimic al forțelor siriene, în urma căreia și-au pierdut viața 86 de persoane, printre care și copii.

“Gestul făcut de SUA reprezintă o agresiune față de Siria și o trecere a liniei roșii. Începând de acum voi răspunde cu forță față de orice agresiune sau orice încălcare a liniilor roșii, indiferent din partea cui vine, iar America este conștientă de abilitatea noastră de a răspunde”, se arată în declarația comună a Rusiei și Iranului.

Ambasadorul rus la Londra sugerează că ne putem găși în fața unui război în toată puterea cuvântului dacă Washingtonul va da vreun ultimatum Kremlinului în ce privește conflictul sirian.

sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply