Lider polonez, atac DUR către vest-europeni: De ce AVEM dreptul să REFUZĂM REFUGIAȚII

Polonia are dreptul moral de a refuza refugiații deoarece nu a exploatat alte țări, a declarat Jaroslaw Kacyznski, liderul partidului de guvernământ polonez.”Noi nu am exploatat ţările din care provin refugiaţii ajunşi în Europa, nu ne-am folosit de forţa lor de muncă şi, până la urmă, nu i-am invitat noi în Europa. Avem dreptul moral deplin de a spune «nu»”, a declarat Jaroslaw Kaczynski, liderul formaţiunii conservatoare Lege şi Justiţie, citat de Reuters.La nivelul Uniunii Europene a fost adoptat un sistem de relocare ce prevede distribuirea a 160.000 de imigranți între statele membre ale blocului comunitar, pentru a slăbi presiunea asupra Greciei și Italiei. Parte din statele central și est-europene nu sunt de acord cu acest mecanism. De altfel, se pare că la nivel general nu există un prea mare entuziasm, căci datele oficiale arată că statele membre UE au relocat doar 11% din cei 160.000 de imigranți.

Luna trecută, Comisia Europeană a lansat proceduri de sancţionare a Poloniei, Ungariei şi Cehiei pentru că au refuzat să primească solicitații de azil ce le-au fost repartizați.

În acest context, lideri vest-europeni au propus ca accesul la fondurile europene să fie condiționat de primirea imigranților. Jaroslaw Kaczynski a respins acuzaţiile că Polonia ar beneficia în mod nedrept de finanţare europeană. “Faptul că apreciem fondurile comunitare nu înseamnă că am pierdut dreptul la anumite evaluări, inclusiv cele referitoare la contextul istoric”, a punctat Jaroslaw Kaczynski.

Cu această ocazie, el a amintit că Polonia nu a primit niciodată compensaţii pentru pierderile suferite în al II-lea Război Mondial.
sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply