DEDICATIE NATIONALISTILOR AUTODECLARATI !

Acest articol este destinat tuturor nationalistilor autodeclarati sau mai corect spus AUTODENUNTATI.

In urma articolului meu intitulat “PATRIOTISM versus NATIONALISM”, postat pe pagina de facebook a Miscarii Meritocrate, am fost atacat in mod violent de catre mai multe persoane ce s-au autodeclarat si autodenuntat ca fiind “nationalisti”.

Tuturor celor ce s-au autodeclarat “nationalisti” si m-au jignit in mod grobian pe facebook si youtube, pe motiv ca m-am autodeclarat a fi patriot, doresc sa le aduc la cunostinta urmatoarele:

Conform ultimei actualizari a Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, cuvintul “nationalism“ inseamna:

NAȚIONALÍSM (‹ fr. {i}) s. n. Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, cu diferite accepțiuni, în funcție de condițiile istorice și de obiectivele forțelor politice. În sec. 18-20, n. a contribuit la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale, mai întâi în Europa, iar apoi în Africa, Asia și America Centrală. În cursul dezvoltării sociale, n. s-a manifestat și se manifestă cu exaltare excesivă a superiorității unei națiuni față de altele și sub forma exclusivismului național în raport cu alte naționalități, îmbrăcând adesea forme de șovinism, rasism și hegemonism, care au condus la crearea premiselor izbucnirii unor conflicte interne și interstatale.
Sursa: DE (1993-2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink

NAȚIONALÍSM s. n. politică și ideologie care urmăresc întreținerea izolării și ațâțarea urii de rasă și naționalitate. ◊ tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. (< fr. nationalisme)
Sursa: MDN ’00 (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

Asa cum lesne se poate deduce din definitia de mai sus, in sec. 18-20 termenul de nationalism a putut avea in functie de conditiile istorice… si conotatii… nu tocmai negative. INSA, conform evaluarilor din primii ani ai secolului 21, termenul de nationalism are conotatii sovine, xenofobe, rasiste.

In luna iulie 2015, Parlamentul Romaniei a votat in unanimitate Legea nr. 217/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Extras din Legea nr. 217/2015 > Art. I. > Alineat > 2. > ” > Art. 1.

Art. 1.

Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, prezenta ordonanţă de urgenţă reglementează interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.”

  1. prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;

Art. 5

Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Date fiind cele mai de sus, in calitate de Presedinte Fondator al Miscarii Meritocrate, din proprie initiativa si din responsabilitate fata de toti membrii Miscarii Meritocrate, am OBLIGATIA MORALA de a delimita MERITOCRATIA de ceea ce inseamna termenul de “nationalism” !!!

Totodata, ii sfatuiesc pe toti veninosii si turbatii de sorginte fascista care m-au atacat pe motiv ca m-am declarat patriot si nu nationalist, sa retracteze, sa isi ceara scuze public pentru comentariile facute la articolul “PATRIOTISM versus NATIONALISM” !!!

Conform Legii 217 din 2015, TOTI CEI CE SE AUTODECLARA A FI NATIONALISTI, SE AUTODENUNTA, SE AUTOINCRIMINEAZA SI SINT PASIBILI CU PEDEAPSA CONFORM ARTICOLULUI 5 !!!

Un proces (ca urmare a unei plingeri penale sau a unei autosesizari a organelor competente) impotriva celor ce se autodeclara a fi nationalisti, este o bagatela, procurorul de caz neavind decit sa prezinte extrasul comentariilor de pe facebook, Dictionarul Explicativ al Limbii Romane si prevederile Legii 217/2015.

Sigur ca da, “nationalistii” vor putea invoca necunoasterea semnificatiei cuvintului “nationalist” sau a continutul legii 217/2015. Din pacate sau din fericire (in functie de caz), in Romania nu exista nicio lege care sa exonereze de raspundere necunoasterea limbii romane sau a legii si nu este considerata circumstanta atenuanta PROSTIA care ar trebui sa fie invocata de catre toti postaci autodeclarati “nationalisti”:

Numarul postacilor “nationalisti” care au simtit nevoie sa se autoincrimineze cu aceasta ocazie este de aproximativ 20-30. Asta in timp ce numarul like-urilor la acest articol a fost de 1.000 !!!

Un procent firesc de idioti… 2-3%. Cam acesta e procentul nationalistilor din Romania de azi, cam acesta e bazinul de vot al PRM.

Interesant este faptul ca dintre cei 20-30 de “nationalisti” care m-au balacarit pe facebook, aprox. 90% sint pentru prima oara prezenti cu comentarii pe pagina meritocratia si am auzit pentru prima oara de ei.

Mai mult, NICIUNUL DINTRE EI NU ESTE MEMBRU AL MISCARII MERITOCRATE !!!

Si ca sa pun cireasa pe tort, vreau sa va spun ca in cele 5 zile care au trecut de la publicarea articolului, s-au inscris in Miscarea Meritocrata mai multi membrii decit in toata luna august. Mai mult, in mod surprinzator si pentru mine, in aceste ultime 5 zile NU AM AVUT NICI MACAR O SINGURA RETRAGERE A VREUNUI MEMBRU DIN MISCAREA MERITOCRATA !!!

Acest lucru dovedeste, la fel ca si la Congres, ca sintem o organizatie puternica, unita, alcatuita din oameni de mare calitate intelectuala si morala.

Va multumesc tuturor membrilor Miscarii Meritocrate pentru sprijinul si increderea pe care mi-o acordati si va promit sa nu va dezamagesc niciodata.

Laurentiu Primo

Comentarii

comments

Leave a Reply