Ipocrizia premierului Tudose, inițiatorul PENSIILOR SPECIALE: Un general de 94 de ani ce a luptat în război are pensie 10% față de un colonel care a ieșit la pensie la 45 de ani. E revoltător

, Articolul saptamanii

Premierul Mihai Tudose a anunțat joi seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a finalizat proiectul Legii pensiilor, informează Ziuaconstanța.ro. Declarațiile lui Tudose vin în contextul în care, în 2014, el s-a numărat printre inițiatorii legii care prevede cumularea pensiei cu salariul, lege de la care a pornit întregul scandal din ultima perioadă. (Detalii AICI)

Argumentele inițiatorilor proiectului făceau referire la lipsa impactului bugetar, dificultatea înlocuirii specialiștilor pensionați, dar și încălcarea dreptului constituțional la muncă.

“Este un sistem care odată implementat va trebui să rămână pentru foarte multă vreme și atunci va trebui să-l cântărim foarte bine, să nu mergem pe repede înainte și să omitem ceva, să greșim ceva și după aia să începem din nou cu acordul fin, cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul. (…) Trebuie făcut excelent”, a mai spus Tudose, precizând că săptămâna viitoare sau în două săptămâni va avea loc o primă discuție pe acest subiect, la Guvern.

sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply