MEMORIALUL IPOCRIZIEI

In urma cu 40 de ani am vizitat inchisoare Doftana. Desigur, nu din proprie initiativa ci cu scopul de a fi “innobilat” cu titlul de pionier. Aveam sa aflu ca acolo au fost intemnitati Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu, Gheorghe Apostol si alti fruntasi comunisti ce indraznisera sa viseze la o societate mai buna, mai dreapta, fara sclavi si stapini, fara asuprire, exploatare si nedreptate strigatoare la cer.
Saptamina trecuta am vizitat inchisoarea de la Sighetul Marmatiei, “Memorialul” la care sint dusi astazi in pelerinaj noua generatie de “pionieri”. Pionierii Noii Ordini Mondiale… Alte vremuri, aceleasi apucaturi…
In prostia mea, mi-am dus si eu fetita de 8 ani sa vada cit de rai erau comunistii, la fel cum m-au dus pe mine comunistii sa vad Doftana, simbolul rautatii burghezilor. Am facut-o cu buna intentie, dar acolo, la fata locului, am primit o lectie de viata care ma obsedeaza in ultimele zile.
Tot raul spre bine – am inteles in sfirsit ADEVARUL !
Ii explicasem fetiteti mele la intrarea in muzeul-puscarie ca aici erau adusi si pedepsiti oamenii care doreau o lume mai buna, oamenii care visau la libertate si dreptate. Fetita mea a cazut pe ginduri si nu a mai scos un cuvint pina am ajuns in celula in care a murit Iuliu Maniu. Acolo, fetita mea, cu lacrimi in ochi, m-a intrebat: “Tati, aici o sa te bage si pe tine Ponta si Basescu?”
In prima faza m-a pufnit risul si i-am zis ca nu pentru ca eu nu vreau sa fac nimic rau, eu vreau doar o lume mai mai buna, dar imediat mi-am dat seama ca sint un idiot – acelasi lucru l-au vrut si comunistii care au fost bagati la Doftana in 1933, acelasi lucru l-au vrut si legionarii, o lume mai buna a vrut si Corneliu Zelea Codreanu atunci cind a fost dus la Doftana. Tot pentru ideea de libertate au ajuns la Sighet si Maniu si Bratianu si toti ceilalti oameni ce au sfirsit in puscariile comuniste. Deci, care ar fi diferenta intre mine si cei ce au sfirsit in inchisorile politice? Intrebarea fiicei mele nu era prosteasca ci foarte pertinenta…
Oare atunci cind un Lorand Turos, politician fripturist, membru al CNA, cere amendarea si ridicarea licentei NASUL TV pe motiv ca eu promovez in emisiunile mele un nou sistem, o societate mai buna, ASTA NU E TOT O PERSECUTIE?
Oare ceea ce face CNA, aceasta odioasa unealta antidemocratica, nu este tot o ingradire a libertatii, a drepturilor omului? De la interzicere, scoatere in afara legii, pina la puscarie, CIT MAI E?
Un pas… atit a mai ramas…
Sa aiba fetita mea o premonitie sau e simpla deductie logica ?
Am inteles in sfirsit ca NU PENTRU FAPTUL CA LUPTAU PENTRU IDEI AU FOST REDUSI LA TACERE NICI COMUNISTII, NICI LEGIONARII, NICI CAPITALISTII !
Alexandru Vaida Voevod, Armand Calinescu, Iuliu Maniu, Carol II, Dej, Pauker, Bodnaras, etc., NU PENTRU IDEALURI SI-AU PRIGONIT ADVERSARII IN PUSCARII !
Nici Ceausescu, nici Zelea Codreanu, nici Maniu, nici Bratianu, nu pentru idei au fost bagati in puscarii ci PENTRU CIOLAN !
Carol II si camarila au folosit Doftana nu ca centru de reeducare a comunistilor si legionarilor ci ca arma de aparare a CIOLANULUI PUTERII !
Comunistii nu pentru idei i-au bagat in puscarie pe fruntasii partidelor istorice ci din razbunare si PENTRU A-SI SECURIZA CIOLANUL PE CARE TOCMAI PUSESERA LABA !
Motivul pentru care Lorand Turos a cerut ridicarea licentei NASUL TV nu este MERITOCRATIA, un sistem umanist, o democratie reala. Motivatia lui Lorand Turos este alta… una mult mai puternica, mult mai profunda – E INTERESUL PERSONAL !
MERITOCRATIA promoveaza un sistem prin care POLITICIENILOR SI PARTIDELOR LI SE IA CIOLANUL, iar ciolanul lui Turos, sinecura sa la CNA, ar fi in mare pericol. Prin urmare, trebuie anihilat, redus la tacere Primo pentru ca prin ideile sale, ii lasa fara ciolan pe politicieni !
NU CONTEAZA IDEOLOGIA, NU CONTEAZA DOCTRINA, NU CONTEAZA BINELE SI RAUL CI DOAR INTERESELE PERSONALE ALE CELOR AFLATI LA PUTERE !
La puscarie, la fel ca in urma cu 50-70 de ani, cu toti cei ce atenteaza la ciolanul potentatilor zilei – Ponta, Dragnea, Basescu, Oprea, Turos si toti ceilalti gangsteri, profitori ai zilei.
Alte vremuri, alti actori, aceleasi obiceiuri…
N-am auzit inca de vreo puscarie care sa reuseasca sa schimbe ideile, idealurile si convingerile vreunui om. Puscaria politica, amenzile, interdictiile CNA, embargoul mediatic, au un singur rol – acela de a intimida si izola oamenii cu idei vizionare a caror ideal e progresul societatii omenesti. Desigur, progresul societatii este “nociv” pentru profitorii zilei ce ar urma sa-si piarda privilegiile… Ce alta dovada mai elocventa decit actuala Constitutie a mafiei politice?
O Constitutie ce proclama inviolabilitatea clasei politice, o Constitutie a carei principala menire e protectia noii clici de gangsteri aflati la butoanele tradarii nationale… Un Cod Penal ce permite si incurajeaza abuzuri inimaginabile ale mafiei politice, o Constitutie ce permite jaful resurselor naturale, o Constitutie ce permite instrainarea paminturilor tarii, o Constitutie astfel construita incit sa faciliteze pierderea suveranitatii si a independentei nationale, DISPARITIA ROMANIEI !
Ce vremuri mizerabile traim… Ce ipocriti sintem promovind un “Memorial” din care nu am invatat absolut nimic… Principul de baza al functionarii societatii a fost ieri ca si azi acelasi:
PATRIOTII LA PUSCARIE, IAR TRADATORII DE NEAM SI TARA, LA DOMNIE !
Laurentiu Primo
www.meritocratia.ro

Comentarii

comments

Leave a Reply