Ministrul Finanţelor, noi afirmaţii despre Pilonul II de pensii. Acuzaţii la adresa administratorilor fondurilor

Comisioane de câteva sute de milioane de lei pe an merg în conturile administratorilor de fonduri de pensii private – Pilonul II – în loc să vină în pensiile românilor, a declarat duminică ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Există un principiu european, care spune să nu iei comisioane din ceea ce nu ai făcut. Or, administratorii de pensii – Pilonul II – iau acele comisioane de administrare de 2,5%, bani care se duc în conturile lor în loc să vină în pensiile românilor”, a spus Ionuţ Mişa, într-o emisiune la Antena 3, potrivit Mediafax.

„Probabil că la început s-au avut în vedere şi profiturile administratorilor, şi gestionarea în câştig pentru pensii, dar acum nu ştiu dacă acel comision îşi mai are raţiunea”, a menţionat ministrul Finanţelor, precizând că în această perioadă „purtăm discuţii şi cu cei de la Autorittea de Supraveghere Financiară, şi cu reprezentanţii managerilor de fonduri”.

În luna iunie, după audierea de validare ca ministru, la Parlament, Ionuţ Mişa a afirmat că Pilonul II de pensii se va desfiinţa, după care a revenit şi a retractat declaraţia, spunând că a fost înţeleasă greşit.

sursa: stiripesurse

Comentarii

comments

Leave a Reply