PATRIOTISM versus NATIONALISM

Meritocratia este o doctrina nascuta din dragoste de neam si tara. Meritocratia isi propune a construi o Romanie libera, independenta, suverana, o Romanie in care romanii sa traiasca bine, bucurindu-se de darurile cu care Dumnezeu a binecuvintat aceste meleaguri. O Romaniei meritocrata inseamna o Romanie a romanilor si nu a praduitorilor mondiali.
Dar o Romanie meritocrata inseamna si o Romanie a tolerantei, a umanismului, a iubirii. O Romanie frumoasa inseamna a trai in pace si intelegere toti romanii, indiferent de nationalitate, religie sau inclinatii sexuale. Fara ura, fara rautate, fara agresivitate si dezbinare. Un patriot roman nu este acela care ii uraste pe unguri, tigani sau evrei. Un bun roman nu este acela care ii uraste pe homosexuali, musulmani, iehovisti, baptisti, sau reformisti.
UN ROMAN BUN ESTE ACELA CARE IUBESTE ADEVARUL, DREPTATEA SI CARE STIE SA FIE BUN CU TOTI CEI CE IL RESPECTA !
Un roman bun este cel care iubeste si nu cel care uraste…
Nationalismul este o forma extrema de patriotism, este patriotismul extremistilor, a patimasilor, a celor care pe linga dragostea de neam si tara au in suflet ura fata de tot ceea ce nu corespunde idealului lor. Veti intilni adesea nationalismul ca pe o boala mintala a anumitor dezaxati mintali si exemplul cel mai bun este cel a lui Hitler.
Termenul de “nationalism” a devenit o caracteristica a extremismului, a urii, a rautatii, a violentei si intolerantei dupa regimul lui Hitler.
Adesea nationalistii il dau ca exemplu pozitiv de nationalism pe Eminescu. E o mare smecherie, o mare escrocherie si ineptie… Eminescu a trait intr-o perioada in care nationalism si patriotism erau unul si acelasi lucru. Eminescu a fost un mare patriot, dar in niciun caz un extremist !
Eminescu s-ar zvircoli in mormint sa stie ca e bagat in aceeasi oala cu Hitler, Le Pen sau… VC Tudor 🙂
MERITOCRATIA este o doctrina la fundamentul careia stau patriotismul, umanismul, toleranta, iubirea, principii INCOMPATIBILE CU NATIONALISMUL !
MERITOCRATIA este o doctrina care contine pe linga principii bune luate din capitalism si elemente de doctrina socialista: educatia, garantarea unui loc de munca, nationalizarea resurselor, supraimpozitarea marilor averi, economia planificata, implicarea statului in industria grea si in agricultura, etc.
Nebunilor care au crezut ca pot da meritocratiei un caracter nationalist vreau sa le spun doar atit: STITI CE AR REZULTA DIN COMBINAREA UNOR ELEMENTE DE DOCTRINA NATIONALISTA CU DOCTRINA SOCIALISTA ????
Atita ar astepta dusmanii Romaniei si ai MERITOCRATIEI… sa ne eticheteze drept nationalist-socialisti si desigur… SA NE SCOATA IN AFARA LEGII !!!
Stiu ca mi s-a intins aceasta cursa de catre niste asa zisi prieteni de conjunctura, apropiati infiltrati de catre anumite servicii ce au sperat sa cad in cursa intinsa.
Le transmit oficial ca AU LUAT TZEAPA 🙂
Ar fi cazul sa nu ma mai subaprecieze si pe viitor sa “infiltreze” indivizi mai inteligenti pe linga mine 🙂
Nationalismul este un patriotism extremist si ca orice lucru dus la extrem, este daunator. Calea cea buna e cea a echilibrului, a masurii, a bunului simt.
Extremistii nu au ce cauta in Miscarea Meritocrata – sa se inscrie in PRM !
Sau in PMP, partidul lui Băsescu care devine principalul favorit pentru “tronul verde și cămașa de forță zvăstichie” (citat din Mirel-Valentin Axinte) a lui Vadim.
Băsescu devine acum, dupa plecarea lui Vadim, tatucul celor trei categorii de naționaliști care nu vor PSD-ul:
– nationalistii proamericani, antirusi, antiestablishment.
– nationalistii anti PSD, cei de se autodeclara anticomunisti
– nationalistii “tralala”, antisemiti, xenofobi, fanatici religiosi, clienti de Balaceanca ce se cred reincarnari a lui Decebal, Burebista sau Deceneu.
Miscarea Meritocrata nu pierde nimic neavind parte in rindurile ei de astfel de specimene.
Meritocratia ramine unica alternativa viabila, echilibrata, rationala, la actualul sistem ticalos ce a transformat Romania intr-o colonie si romanii in sclavi moderni.
Cu Dumnezeu inainte !
Laurentiu Primo

Comentarii

comments

One Comments

 • anca 18 / 09 / 2015 Reply

  Cum ne explicati iesirea corecta de aplaudat si as putea sa spun de urmat a d.lui Gral.Chelaru cand l-a scos din sala pe “PATA PE VECI A ROMANIEI”pentru ca s-a atins de SF.domniei sale,EMINESCU?
  Zombi nostri din prostie sunt toleranti si suntem unde ne-a dus TOLERANTA,ca tiganii ne rad in nas neplatind taxele pe propietatile pentru constructiile lor cu turnulete,si ca unii dintre noi nu-i iubim inseamna ca suntem XENOFOBI,ca evreii fac ce vor cu tara noastra prin ai lor dragi conationali,si pentru ca nu-i TOLERAM suntem ZENOFOBI.Ca Monica Macovei din ordinele lui Soros distruge FAMILIA,din articol inteleg ca trebuie sa-i TOLERAM.
  NATIONALISMUL este o doctrina politica bazata pe apararea(uneori exagerata)a DREPTURILOR si ASPIRATIILOR NATIONALE.
  PATRIOTISM-sentiment de dragoste si devotement fata de patrie si de popor statornicit in decursul istoriei.
  Deci poporul trebuie sa fie cu capul plecat sa nu-I fie taiat de sabie,asta este valabil pentru o persoana ,pentru o zi sau scurt timp ,dar NU PENTRU O NATIE ,NU PENTRU UN POPOR,ca va fi luat de prost,fricos,las si molau.
  Cred ca e ceva putred in Danemarca,nu va recunosc si-mi pare rau.
  Un week-end placut!

Leave a Reply