“USR, un partid infiltrat și manipulat de servicii”. Pippidi: Ghinea a promovat un singur proiect pe bani europeni, cel al SRI

, Articolul saptamanii

USR, partidul declarat anti-sistem, și-a pierdut principiile cu care i-a convins pe români să-i voteze.

La mai puțin de un an de la alegeri, infiltrarea unor oameni total dedicați sistemului fac din Uniunea Salvați România o formațiune politică manipulată de Servicii, susține politologul Alina Mungiu Pippidi

“Problema numărul unu a USR e infiltrarea. Chiar dacă USR nu e unicul partid infiltrat, el era partidul alternativă, așa zis anti-sistem. Cum de s-a ajuns ca partidul antisistem să nu aibă curaj să deschidă gura pe nici un subiect legat de Sistem, iar dacă în comisia și așa de doi bani de control a SRI nu are nimeni curaj să se ducă, darămite să facă ceva acolo, de ce nu ridică USR steagul rescrierii unor legi noi, moderne și democratice, ale Siguranței naționale?”, scrie Pippidi într-un articol pentru România Curată.

Totodată, aceasta amintește, ca exemplu, că singura realizare a USR-istului Cristian Ghinea, ca fost ministru al Fondurilor Europene, este promovarea unui proiect al SRI.

“Liderul progresist conservator Cristian Ghinea a alocat un singur mare proiect european în mandatul său la MFE, cel prin care SRI căpăta toate datele noastre personale, oficial, să le interconecteze, proiect din cauza căruia precedentul ministru, care a făcut greșeala să alerteze Bruxelles-ul, a trebuit să plece? Chiar nu se întreabaă nici un progresist de ce nimeni din rețeaua de sprijin a lui Ghinea din presă nu îl întreabă și nu l-a întrebat niciodată în cursul interviurilor mult mai multe decît cele acordate altor lideri USR, cum de așa ceva a fost posibil?”, mai scrie politologul.

“Dacă vor cîștiga infiltrații, povestea cu partidul alternativ și meritocratic a murit de azi, cum multă lume i-a cîntat deja prohodul, și viitorul ne va mai aduce doar alte ADR-uri sau alte acronime din astea”, conchide Pippidi.

sursa: b1

Comentarii

comments

Leave a Reply